What are you looking for?
May 26, 2016

Asrama by Muhammad Fatrim | Book Review

Hi



Hari ni kita nak kongsi dengan korang satu lagi novel seram dari Fixi. Nak tau tentang apa? Jom, Fatin ulaskan sendikit :D




asrama

Tajuk : Asrama
Penulis : Muhammad Fatrim
Penerbit : Buku Fixi
Bil. Muka Surat : 287
Genre : Horror

Source: Owned by me



Sinopsis 



"Dahlia, hati-hati dengan Asrama ni." Maria tiba-tiba merendahkan suaranya sambil menatap roman Dahlia.

"Kalau takat kau nak ingatkan aku pasal geng Queen yang macam syaitan tu, tak payah la. "Dahlia kurang senang dengan amaran Maria itu.

"Tak, maksud aku..."

Belum sempat Maria menghabiskan ayatnya, Dahlia meningkah. "Kau tengok aje nanti. Lambat ke, cepat ke, akan ada orang yang membalas perbuatan dorang semua tu nanti!" Dahlia bersuara dengan geram.





My Review


Sebelum Fatin beli ni, Fatin baca tengok kat Goodreads dulu kan, best ke tidak, tengok ramai yang bagi rating bagus, makanya Fatin decide untuk beli. Novel yang ni pun tak kurang hebat seram dia. Bila beli nak habiskan ni pun ambil masa 3 hari juga pasal takut nak baca malam-malam. Karang tak boleh nak tidur satu hal pula nanti. hahaha 

Buku ni tentang Dahlia yang bersekolah di sekolah yang cemerlang, akan tetapi dia request untuk bersekolah di sekolah asrama yang biasa-biasa sahaja. Hari pertama, Dahlia ni masuk ke asrama sekolah tuh, dia dikejutkan dengan bangkai anak kucing yang berulat di dalam loker biliknya. Apabila hampir malam, baru kelihatan, rakan-rakan sebiliknya iaitu Lena, Farah dan May. Selepas itu, banyak lagi kejadian-kejadian pelik mula berlaku pada Dahlia. 

Eh lepas tu, apa jadi? Agaknya apa jadi pada Dahlia? Nak tahu kisah selanjutnya, kenalah beli novel fixi ni! Fatin tak nak lah bagi spoiler banyak -banyak, tak syoklah korang baca nanti kan! Haaaaa, gituuu kau. Cerita banyak plot twist dia, makanya, novel Asrama ni tidak akan menghampakan anda langsung. Siapa duduk Asrama pasti ada cerita-cerita seram macam ni kan? Fatin dulu pun ada. Tapi tak naklah cerita nanti korang takut pulak. 


Rating : 


Tadaaaa..nanti Fatin buat review lagi, okay? Tunggguuuuuu. :*




Love,
FatinaMdzfr

Add your comment

Claudia Claudy said...

ahhh macam best je. nak baca T.T

sofie adie said...

ala....baru eksited nak tahu apa jadi...huhuhu

Fatina said...

best claudy! nanti balik Malaysia, beli :D hihi

Fatina said...

hehe sofie kena beli lah gini hihi :D

Kim Chaa said...

Dah baca buku niiih . menakutkan .. Tp best !

BudakVanilla said...

BV dah baca. dah pernah buat review jugak ngan spoiler. hahahhaha
memang taksangka jugak ending dia :D

Rockysweety 90 said...

Macam best je cita ni... Ni sesuai kalo baca malam2 kat asrama.. hihihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama dh xbc buku cmni..huhu

Ema Veto said...

wahhh macam best je

Claudia Claudy said...

terpaksa lah tunggu berbulan2 xD

fadh leyanie said...

Sy peminat fixi, dh lama tak beli koleksi fixi..kwn2 Dahlia sbnarnya dah...ok rahsia :D

Fatina said...

kan kan scary tapi best sangat! :D

Fatina said...

cerita dia banyak plot twist kan tapi puas hati baca sebab seronok campur seram siap hehe

Fatina said...

memang best...sesuai sangat tapi takut tak boleh tidur pulak nati hehe

Fatina said...

bacalah, boleh release tension sikit :)

Fatina said...

best best :)

Fatina said...

samalah kita...kita suka fixi tapi lama sangat tak beli..kena beli lagi lepas ni :)

hihi rahsia rahsia :p

Eyqa Zq said...

Okay nnt dicuba baca. hehehe. May I recommend Jangan Baca Buku Ini the trilogy? Ke da baca. hehehe.

Fatina said...

baca tau nanti :) Jangan baca buku ini? Heard that before...best tak? belum baca lagi :)

Noor Maizan said...

Cuba baca buku Arif Adly pulak, dia hebat!

N.Munira J said...

What do you think of how the writer's writing style? I'm always curious about that.

Subscribe for the latest news

@amazingdistance67